SoleCRISTransition linkFront pageTransition linkUser manualTransition linkRegister informationTransition linkLogin

Music/Ensemble performance
      


Menaiset -yhtyeen konsertti Haapavesi Folk. Liedes Anna-Kaisa. 2013


Category Music
Subcategory Ensemble performance
Person
Liedes Anna-Kaisa 
Unit
Unit SibA/Kansanmusiikin aineryhmä 
Title Menaiset -yhtyeen konsertti Haapavesi Folk 
Start date 29.06.2013 
Place Haapaveden kirkko 
City Haapavesi 
Country Finland
Production Other
Additional information MeNaiset - Kirposi tulikipuna!

Läpi maan, läpi Manalan
Läpi kuuven kirjokannen
Läpi taivosen kaheksa!
Läpi lasten kätkyettä

Kipinä yhdessä laulamiseen syntyi MeNaisten tutustuessa toisiinsa kansanmusiikin opintojen lomassa Sibelius-Akatemiassa. Arkistojen aarteisiin päästiin käsiksi ja lauluintoiset naiset alkoivat tutkia inkeriläisten ja Viron setukaisten omintakeista moniäänisyyttä käytännössä. Syntyi rakkaus suomalais-ugrilaiseen musiikkiin, joka johti kenttämatkoille Vienan Karjalaan, Setumaalle ja Mordvaan. Syntyi myös ikuisia ystävyyssuhteita laulaen – ilman yhteistä kieltä!

Lauluyhtye MeNaiset juhlii 20-vuotista taivaltaan konsertissaan Kirposi tulikipuna Musiikkitalon Sonore-salissa 13.2.2013 klo 19.00.

Suomalais-ugrilaisten kansojen rituaalilaulut sekä kansanrunoihin sävelletyt uudet laulut soivat omalla vahvalla tyylillään. Konsertissa improvisaatio ja perinnelaulu sulautuvat äänimaisemaksi, joka tuo menneisyyden tähän päivään ja hetkeen.

Vuodesta 1993 yhtyeen jäsenet ovat monin tavoin perehtyneet eri kulttuurien lauluihin, äänenkäyttötapoihin sekä esityskäytäntöihin. Yhtyeen jäsenten monipuolinen lahjakkuus tulee esille myös erilaisissa poikkitaiteellisissa produktioissa ja ääni-improvisaatiossa, jota he esittävät sekä erikseen että yhdessä perinteisen musiikin rinnalla. Perinne siirtyy myös eteenpäin − MeNaiset jakavat kokemuksiaan kansanlaulajille opettajina mm. Sibelius-Akatemiassa.

MeNaiset -yhtyeessä laulavat: Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anneli Kont-Rahtola, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes ja Outi Pulkkinen


Internet-addresses http://www.me-naiset.net [Menaiset-yhtye]
Registration (yyyy) 2013