SoleCRISSiirtymälinkkiEtusivuSiirtymälinkkiKäyttöohjeSiirtymälinkkiRekisteriselosteSiirtymälinkkiUniarts-kirjautuminen

Nykytaide/Muu
      
Tämä on julkaisun katselusivu. Tällä sivulla voit katsella julkaisun perustietoja. Jos haluat päästä muokkaamaan julkaisun tietoja, siirry julkaisun muokkaussivulle alalaidassa olevalla siirtymis-toiminnolla tai jatka järjestelmän käyttöä menusta.


Feeling the Climate: A Musical Discussion -keskustelutilaisuus. Laininen Henna. 2018


Laji Nykytaide
Alalaji Muu
Yliopiston ensimmäinen tekijä
Laininen Henna 
Ensimmäisen tekijän yksikkö
Ensimmäinen organisaatio KuvA/Tohtorikoulutusohjelma 
Teoksen nimi Feeling the Climate: A Musical Discussion -keskustelutilaisuus 
Alkamispäivä 01.12.2018 
Päättymispäivä 01.12.2018 
Paikka Kuvataideakatemian Exhibition Laboratory -galleria 
Kaupunki Helsinki 
Maa Suomi
Tuotanto Taideyliopisto
Lisätiedot Keskustelutilaisuudessa Feeling the Climate: A Musical Discussion pohdittiin ilmastonmuutoksen kokemista sekä taiteen, tieteen ja median tarinoiden vaikutusta kokemukseemme ilmastonmuutoksesta. Puhujina olivat ilmastotutkija Mikael Hildén (Suomen Ympäristökeskus), ympäristötutkija Panu Pihkala (Helsingin yliopisto) sekä ilmastoaktivisti Paula Sankelo (Ilmastovanhemmat ry.). Tilaisuuden juonsivat kuvataiteilija-tutkija Henna Laininen (Taideyliopiston Kuvataideakatemia) sekä kirjallisuudentutkija Kaisa Kortekallio (Helsingin yliopisto).

Illan aikana kuultiin myös äänisuunnittelija Eero Niemisen ja Tom Lönnqvistin äänittämiä ja säveltämiä äänimaisemia sulavilta jäätiköiltä Islannista ja Norjasta. Muusikko Markus Virtala kommentoi jäätiköiden ääniä trumpetillaan, ja Panu Pihkala esitti äänimaisemien yhteydessä jäätiköihin liittyviä mietteitä. Ilta päättyi improvisoituun konserttiin, jossa Niemisen ja Lönnqvistin modulaarisyntetisaattorilla muuntelemat jään äänet ja Virtalan trumpettisoolot loihtivat musikaalisen keskustelun. Illan aikana yleisö pääsi myös nauttimaan Paula Sankelon ilmastoaiheisesta kraftivismista: ristipistotöistä ja kanavakirjonnoista.

Feeling the Climate -keskustelu on osa Henna Lainisen tohtorin opinnäytetyötä Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan. Tutkimusta tukevat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taideyliopisto. Keskustelun äänitys: Eero Nieminen.
Internet-osoite https://soundcloud.com/user-308270326/feeling-the-climate-a-musical-discussion?fbclid=IwAR2jz5XLlurZcK0_g-Ts7QmA3U1NHIBe_DdCgJUOaevGZ4zl9Ghewj78MRY [Feeling the Climate: A Musical Discussion]
Rekisterivuosi 2018